preskoči na sadržaj
VIJESTI

Skupili smo sredstva za socijalnu samoposlugu Vijest ima dokument u privitku

I ove godine s ponosom možemo reći kako su naši učenici i njihovi roditelji ponovno pokazali veliko srce! U akciji skupljanja namirnica i potrepština za socijalnu samoposlugu nadmašili smo prošlogodišnje količine. Akciju je vodio vjeroučitelj Tomislav Savić, a pri skupljanju i razvrstavanju namirnica pomogle su mu učenice 7.a razreda. U tablici u prilogu možete vidjeti što smo sve skupili. Sigurni smo kako će sredstva doći u prave ruke!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 24. 4. 2017. 09:09

Lutkarsko proljeće oduševilo naše školarce

Kao poklon najmlađima za Uskrs, svake se godine u Starim Mikanovcima održava Lutkarsko proljeće.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 21. 4. 2017. 15:13

Uskrsne radionice u našoj školi

Prije dugoočekivanih uskrsnih praznika, naši maleni učenici i njihovi roditelji bili su osobito marljivi te su sudjelovali u radionicama izrade prigodnih uskrsnih ukrasa.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 21. 4. 2017. 14:58

Pomozimo socijalnoj samoposluzi

Dragi učenici, nastavnici i mještani,

u našoj školi traje akcija skupljanja artikala za socijalnu samoposlugu u Vinkovcima. Molimo vas da se svi pridružite akciji doniranjem barem jedne prehrambene namirnice ili higijenskog sredstva. Prilozi se skupljaju u multimedijskom prostoru škole, a akcija završava u petak, 7.4.2017., kada će se skupljeno donirati socijalnoj samoposluzi.

Hvala dosadašnjim i budućim donatorima!

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 5. 4. 2017. 12:58

Šarene čarapice u 5. a Vijest ima dokument u privitku

Prvoga dana proljeća (21.ožujka) svake se godine prisjetimo osoba, a pogotovo djece, oboljelih od Down sindroma. Naši su petaši sa svojom razrednicom Tinom Blažević toga dana u školu obukli različite čarape u znak potpore, a  napravili su i zanimljive fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 5. 4. 2017. 11:05

Osmaši posjetili udrugu Ne-ovisnost

Tekst: Mirjam Stepić i Petra Gotovac

U sklopu nastave Biologije mnogo smo toga čuli o raznim vrstama ovisnosti i problemima koje ovisnost uzrokuje, ali nam se u srijedu, 15.3.2017. pružila jedinstvena prilika da o tome čujemo iz prve ruke. Naime, poslijepodne smo proveli u udruzi Ne-ovisnost u Vrbici, a pratile su nas naše razrednice i roditelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 24. 3. 2017. 10:33

Natječaj "Volimo mape" (We love maps) Vijest ima dokument u privitku

Naša učenica Mirna Anđelić prijavila se na natječaj kartografskog društva.

„Svijet o kojem maštam“ ime je rada kojeg možete pogledati na priloženoj fotografiji.

Našoj Mirni želimo puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Šipić  datum: 15. 3. 2017. 13:44

POZIV ČLANOVIMA VIJEĆA RODITELJA

OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA CVRKOVIĆA
STARI MIKANOVCI
13. ožujka 2017.

POZIV ČLANOVIMA VIJEĆA RODITELJA
OŠ STJEPANA CVRKOVIĆA
STARI MIKANOVCI

Poštovani,

pozivam Vas na 2. sjednicu Vijeća roditelja koja će se održati u četvrtak 16. ožujka 2017. sa početkom u 14.30 sati u prostorijama škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 14. 3. 2017. 11:07

Školski maskenbal

Stiglo vrijeme karnevala,

Vrijeme plesa,

Vrijeme šala,

Za sve maske divni dani,

Raspjevani,

Razigrani.
 

Tako je bilo i u našoj školi 27.veljače 2017. godine. Školski maskenbal počeo je okupljanjem učenika u školi u 9:30 i pripremama za predstavljanje maski u školskoj dvorani. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 3. 3. 2017. 13:35

Predavanje o nasilju za učenike šestih razreda

Dana 8.2.2017. u našu je školu došla djelatnica policije Marina Bukal koja je za učenike šestih razreda održala predavanje o nasilju u sklopu programa prevencije.

Svoje dojmove s predavanja s nama su podijelili učenici Filip Šipić i Antea Brletić.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 26. 2. 2017. 20:20

Dođite na MASKENBAL

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 22. 2. 2017. 15:04

50.-ti puta održana Mladost i ljepota Slavonije

Dana 18.2.2017. u našoj školi održana je 50. jubilarna obljetnica Mladost i ljepota Slavonije. U našoj školi održana je svečana večera u školskoj dvorani. Učenici i učitelji su ukrašavali panoe, a neki su učenici dočarali svoju ljubav prema Slavoniji crtežima. Najprije je održana priredba u kino-sali na kojoj su predstavljene, a zatim odabrane najljepše nošnje iz Slavonije. Nakon toga, uzvanici su se uputili u našu školu, odnosno školsku dvoranu, u kojoj je držana svečana večera uz pratnju mikanovačkih tamburaša, TS Berde bend i Marije Pavković Snaše. U holu škole mogli su se kupiti etno proizvodi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 18. 2. 2017. 12:33

Posjet 3. a i b razreda crkvi sv. Bartola u Novim Mikanovcima

Dana 17.2. učenici 3. a i b razreda posjetili su crkvu  sv. Bartola u Novim Mikanovcima. Koliko ih se dojmila ta crkva govore fotografije  i sastavci Ane Jelić i Josipe Božićević, učenica 3. a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 17. 2. 2017. 19:40

Proslavili smo Dan zaljubljenih

Pišu: Antonella Jukić i Nikolina Vrapčenjak, 8.a

Dana 14.2.2017. godine u našoj  školi održalo se Valentinovo, dan zaljubljenih. Taj dan proslavili smo raznim aktivnostima u nastavi te smo se darivali u dogovoru sa svojim razrednicima.

Za Valentinovo svi učenici i njihovi razrednici izrađivali su maštovite kutije u koje su  im ostali učenici mogli ubacivati pisma.  Naša knjižničarka smislila je jako puno ideja što bi se sve moglo birati za Valentinovo, pa je tako smislila izabir najljepšeg  para  škole, te najljepše pismo ili pjesmu koje su naši učenici mogli napisati. Prvo mjesto  odnijeli su Petar Jurković i Anabela Majcenović  sa zasluženih 16 bodova, dok su drugo mjesto dijelili Josipa Topić i Jakov Orlović te Zvonimir Jukić i Ema Boras sa 11 bodova.  

Naši novinari su odlučili ispitati razrednu nastavu što misle o ljubavi i zaljubljenosti.  Hana Ivešić, učenica 3.b razreda odlučila nam je reći što misli o zaljubljenosti. Iako nije zaljubljena, rekla nam je da bi se osjećala malo čudno kada bi vidjela osobu u koju je zaljubljena, te da bi se i malo nasmijala i zacrvenila. Kada smo ju pitali kako zna da je netko zaljubljen u nju, odgovorila nam je da bi znala tako što bi joj ta osoba npr. za Valentinovo napravila najveću čestitku ili ako je stalno oko nje.

Maštovite kutije za pisma pogledajte u galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 16. 2. 2017. 11:42

KAKO JA VIDIM POMOĆNIKA U NASTAVI? Vijest ima dokument u privitku

Ove školske godine u našoj školi imamo dva pomoćnika u nastavi koja svakodnevno pomažu učenicima kojima su dodijeljeni. U sklopu projekta "Obrazovanje bez teškoća:implementacija usluge pomoćnika u nastavi u svrhu osiguravanja jednakih mogućnosti za svu djecu" 25.siječnja 2017 godine s učenicima 7. a razreda provedena je radionica na temu „Uloga pomoćnika u nastavi“. Na radionici su učenici nešto više saznali o  svim oblicima pomoći koju pomoćnici u nastavi pružaju učenicima za koje brinu, kako bi oni lakše pratili nastavu i izvršavali svoje obveze. Na istu temu radionica je provedena i u 2. razredu 26.siječnja 2017.godine. Učenici sedmog razreda svoje su viđenje pomoćnika u nastavi iznijeli u literarnim, a učenici drugog razreda u likovnim radovima. Neke od njihovih radova možete vidjeti ili pročitati ispod.  [Slikovni rezultat za pomoćnik u nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA KUNIĆ  datum: 14. 2. 2017. 09:31

Posjet 3. a i b razreda Obiteljskom domu Ljubas

Dana 9. 2. učenici 3. a i b razreda  posjetili su Obiteljski  dom Ljubas i na taj način obilježili Svjetski dan bolesnika koji je inače 11. 2. Obilježili su ga tako što su obišli  korisnike doma i razveselili ih prigodnim programom i darovima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 9. 2. 2017. 19:20

Sanjkanje na Gradini

Zima je, a Gradina pod snijegom je prekrasna. Učiteljica Ružica Kirchabuer svoje je trećaše izvela na igru na snijegu te je uz fotografije napisala: 

Radosni i razdragani učenici 3. a razreda iskoristili su snježnu zimu te su proveli vrijeme na našoj Gradini i zajedno s učiteljicom uživali u snježnim radostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 24. 1. 2017. 13:47

OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE DORASLE ZA UPIS U PRVI RAZRED

Kako bi na vrijeme mogli izvršiti sve pripreme za upis u 1. razred osnovne škole, školske 2017./2018. godine, molimo roditelje djece dorasle za upis u 1. razred neka prijave djecu.

Pravo i obvezu na upis imaju sva djeca koja su rođena do 01.04.2011. godine.

Prijave se obavljaju na telefon Osnovne škole Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci broj 210-239 ili 210-350, u vremenu od 9.00 do 13.00 sati.

Prijave molimo izvršite do 31.siječnja 2017.

U Starim Mikanovcima, 12.siječnja 2017.

                                Ravnatelj škole: Đuro Škrget, prof.mentor

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA KUNIĆ  datum: 17. 1. 2017. 12:38

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 24. 12. 2016. 19:08

Božićna priredba

Bliži se Božić i kraj prvog polugodišta. U školi vlada blagdansko ozračje, a učenici su dio božićnog duha prenijeli  na roditelje, bake, djedove i prijatelje održavši za sve njih 22. prosinca 2016. u Domu kulture u  18:30 h božićnu priredbu.

Priredba je otvorena plesnom točkom skupine ritmike koju vodi nastavnica Tina Blažević, a plesalo se na Thriller Michaela Jacksona. Prvi pjevači i recitatori bili su djeca iz DV Vedri dani, a uslijedile su recitacija (Božić u selu, Božić u gradu) i ples (Božićna pjesma) naših prvašića. Nakon toga

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko Dora Rolj Kovačević  datum: 23. 12. 2016. 23:05

Božićna radionica 3.a

Prosinac je možda jedan od najljepših i najuzbudljivijih mjeseci u godini. Tu je čitav niz događanja: mise zornice, blagdan Svetog Nikole, božićne radionice s roditeljima, pripremanje programa za božićnu priredbu, iščekivanje malog Isusa, Djeda Mraza...
I učenici 3.a razreda, kao i većina bili su ovih dana vrlo vrijedni.

Iz mnoštva zanimljivih aktivnosti izdvajamo samo jedan mali dio.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 19. 12. 2016. 09:17

Posjet petih i šestih razreda Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

Učenici petih i šestih razreda u pratnji svojih razrednika posjetili su Muzej vučedolske kulture, pogledali zanimljiv film u kinu te su se prošetali hladnim i maglovitim gradom i stekli nove uspomene.

Učenice  Ana Kasun i Mirna Anđelić odlučile su podijeliti svoj doživljaj s putovanja kojeg možete pročitati u nastavku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Šipić  datum: 10. 12. 2016. 10:27

OBJAVA REZULTATA JAVNOG POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE ŠKOLSKE EKSKURZIJE SEDMIH I OSMIH RAZREDA

Na temelju javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave sedmih i osmih razreda, objavljenog na mrežnoj stranici škole 23.11.2016. godine održana je sjednica povjerenstva za provedbu školske ekskurzije na kojoj je 5.12.2016. odlučeno da u uži izbor ulaze ponude sljedećih agencija:

 

1.) Panturist Osijek

2.) Mare Panonium

3.) Astralis

Odabrane agencije predstaviti će se roditeljima na roditeljskom sastanku 13. prosinca 2016. godine s početkom u 17:30 h u multimedijskom prostoru škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 7. 12. 2016. 12:59

Posjet svetog Nikole Vijest ima dokument u privitku

Sveti Nikola je među mališane Općine Stari Mikanovci stigao prije svoga blagdana, 2. prosinca.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Bartoš  datum: 5. 12. 2016. 16:58

Posjet Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

Vukovar je grad o kojem se često priča na vijestima, o kojemu čitamo u novinama i slušamo na radiju. Grad kojeg svi znamo kao Grad heroj, ali ne i Grad heroja. Grad za kojeg smo svi čuli. Kojeg smo mnogi vidjeli. Ali ne svi.

Upravo to je bio dovoljan povod učenicima razredne nastave za posjet Vukovaru.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Bartoš  datum: 30. 11. 2016. 11:52

Predstavljanje knjige Hrvoja Jurića u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Dana 24.11.2016. godine u muzejskom prostoru naše škole imali smo priliku upoznati Hrvoja Jurića - bivšeg učenika naše škole, avanturista, zaljubljenika u daleka putovanja biciklom i putopisca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 28. 11. 2016. 20:53

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

ŽUPANIJA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
OPĆINA STARI MIKANOVCI
OSNOVNA ŠKOLA STJEPANA CVRKOVIĆA
STARI MIKANOVCI

KLASA: 602-02/16-01/161
URBROJ:2188-28/16-01

 

Na temelju Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno – obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 67/2014), ravnatelj osnovne škole objavljuje

 

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 23. 11. 2016. 13:37

Obilježena 25. obljetnica pada Vukovara

18. studenog svake godine obilježava se godišnjica pada Vukovara.  Od toga je dana prošlo 25 godina, a na godišnjicu pada odaje se počast žrtvama Grada heroja.

U našoj se školi taj dan obilježio zajedničkom molitvom za žrtve, čitanjem prigodne pjesme i  eseja Siniše Glavaševića.  Učenici  obje smjene zapalili su ispred škole lampione koje su toga dana ponijeli sa sobom. Svi smo se prisjetili žrtve koju je Vukovar podnio kako bismo danas imali slobodnu zemlju. 

U nastavku su ulomci iz pjesme o Vukovaru Mislava Kontića, koji je kao šesnaestogodišnjak napisao ovu pjesmu 2012. godine.


"Prije 20-ak godina Vukovar je pao
Ja još nisam bio rođen i o tome ništa nisam znao
Ali sada znam sve, ko je bio kada i gdje
Ko je to mojoj Hrvatskoj rušio sne
Znam za heroje naše,da za Hrvatsku su život dali
Za Hrvatsku našu ti heroji su pali
Da sada ja , i prijatelji moji
Slobodno šećemo i da se
nitko ne boji
Znam za Blagu Zadru i njegovog sina
Znam i koliko je ljudi poginulo zbog mina
Znam koliko je suza proliveno i ljudi ubijeno
I zašto bi se to oprostilo i bilo skriveno?

I čitam povijest našu kada je bilo "brat uz brata"
Od zajedništva tog,nije bila jača nijedna granata
I kada sve to čitam,odmah budem jako tužan
I znam da im je ovaj narod nešto ostao dužan
Hvala vam od srca heroji, to zaboravit vam neću
Za Vukovar i vas zapalit ću svijeću
I molit ću Boga još samo jednu stvar
Da mi vašu slobodu pokloni na dar.
Čuvaj ovo sveto tlo sačinjeno od krvi i muke
Jer za ovu domovinu su se borile samo hrabre ruke

Na kraju Bože samo jedno te molim
Čuvaj moju Hrvatsku jer najviše je volim"
 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 21. 11. 2016. 17:14

Policijski službenici u našoj školi održali predavanja o alkoholizmu i sigurnosti u prometu

(P. Gotovac, M. Stepić, N. Vrapčenjak)

Dana 15. studenog 2016. godine u našoj je školi održano predavanje učenicima 8.ih razreda na temu štetnosti alkohola.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 21. 11. 2016. 09:28

Naš sok i džem od jabuka

U zadnje se vrijeme u našoj školi može osjetiti predivan miris jabuka i cimeta. Razlog je tome vrijedan rad naše školske zadruge i marljivih učenika koji svaki tjedan gule, režu, sjeckaju, miješaju i kuhaju jabuke te od njih prave ukusne, zdrave, 100% eko i prirodne sokove i džemove. 

Proizvode naše zadruge možete kupiti u našoj školi po cijenama:

DŽEM:  250 g / 10 kn

            500 g / 20 kn

SIRUP OD JABUKA: 1 L / 15 kn

            

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 4. 11. 2016. 16:45

Modeliranje glinamolom na satu povijesti Vijest ima dokument u privitku

Kako bi utvrdili naučeno o prapovijesti, razvijali svoje praktične vještine i kreativnost, učenici petih razreda svojim su vještim rukama izrađivali Vučedolsku golubicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Šipić  datum: 2. 11. 2016. 22:18

Svi sveti

U ponedjeljak, 31.10.2016. godine, naši su učenici od prvog do četvrtog razreda posjetili groblje povodom blagdana Svih Svetih. 

Skupa s ravnateljem, vjeroučiteljicom i svojim učiteljima pomolili su se kod glavnog križa te zapalili svijeće. Prvašići su obišli još i grobove pokojnog župnika te učitelja i učenika naše škole. 

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 2. 11. 2016. 15:54

Dan jabuka u 3.a

20. listopada obilježava se Svjetski dan jabuka. I ove godine učenici 3. a razreda obilježili su ga različitim aktivnostima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 24. 10. 2016. 21:14

Proslava Dana kruha u našoj školi

Dana 10.10. u našoj je školi obilježen Dan kruha. Svi su razredi imali zadatak urediti stolove u holu škole proizvodima od brašna te raznim ukrasima i plodovima zemlje. Ove su se godine svi učenici, roditelji i nastavnici iznimno potrudili te su iz tog razloga svi proglašeni pobjednicima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 13. 10. 2016. 10:29

Obilježavanje Dana kruha u našoj školi - obavijest

U ponedjeljak 10.listopada obilježit cemo Dan kruha u našoj školi. Toga dana svi učenici imat će nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni prema uobičajenom rasporedu za ponedjeljak. Sati će biti skraćenu na trideset minuta.

U dogovoru s razrednicima svi učenici po razredima uredit će svoj za to predviđen stol krušnim proizvodima svojih majki i baka, a u 11 sati svečano uređene stolove blagoslovit će naš župnk.

Pozivamo učenike, ali i sve roditelje učenika na zajedničko obilježavanje Dana kruha i pokazivanje zahvalnosti za sve plodove zemlje.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA KUNIĆ  datum: 7. 10. 2016. 21:55

Posjet Staračkom domu Ljubas povodom Međunarodnoga dana starijih osoba

Dana 3. listopada učenici 2. razreda posjetili su korisnike Staračkoga doma Ljubas povodom Međunarodnoga dana starijih osoba, 1. listopada.
 

Fotografije u albumu: http://os-scvrkovica-stari-mikanovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=78

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Jozinović  datum: 3. 10. 2016. 13:17

Dan sporta

Ovogodišnji Dan sporta prošao je kao i uvijek uz mnoštvo igre i natjecanja, a poslužilo nas je i vrijeme. 

Što se taj dan događalo popratila je i napisala učenica 8.a razreda Blanka Iživkić.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 3. 10. 2016. 12:16

Pozdrav jeseni Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3. a i 3. b sa svojim učiteljicama su već tradicionalno išli pozdraviti jesen.

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Bartoš  datum: 3. 10. 2016. 10:36

Terenska nastava u Vukovaru

Naši su osmaši sa svojim razrednicama i nastavnicom povijesti ponedjeljak i utorak, 19. i 20. rujna, proveli na terenskoj nastavi u Vukovaru u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Što su sve tamo vidjeli, naučili i doživjeli, detaljno nam opisuje Antonella Jukić, učenica 8.a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 26. 9. 2016. 07:17

Pozdrav jeseni Vijest ima dokument u privitku

Učenici prvih i drugoga razreda zajedno s učiteljima u petak 23. rujna 2016. krenuli su iz škole u šetnju i potragu za novim godišnjim dobom.
Osluškivanjem prirode, praćenjem rada ljudi u vrtovima i poljima, praćenjem lišća zaključili smo da nam je jesen stigla u naš zavičaj.
Proslavili smo to na način da smo se igrali na Vodenici, pogostili u voćnjaku obitelji Kulundžić (hvala učitelju i njegovoj supruzi koja nam je ispekla ukusne kiflice) i onda opet igrali. Učitelj nam je pokazao jednu voćku koja je zasigurno mnoge zaintrigirala, mušmulu. 
Neki učenici su bili i vrijedni. Naime, Roko je ponio svoju kutiju za šivanje te je svima pokazao pribor i naučio ih je kako uvući konac te zašiti razderanu tkaninu.
Sve mahom dječaci pokušavali su zašiti razderotinu.
Vjerujemo da su imali što pričati majkama kad su došli kući.

Jesen nam je definitivno stigla, nema više kratkih majica, prehlade vrebaju, a kako nam je bilo, pogledajte na fotografijama! 

http://os-scvrkovica-stari-mikanovci.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=76

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Jozinović  datum: 23. 9. 2016. 11:00

Osvježena matematička učionica! Vijest ima dokument u privitku

Prvoga dana škole, učenici koji su boravili u matematičkoj učionici mogli su uočiti promjene. Vrijedna ekipa je protekloga tjedna obojila zidove i tako pripremila učionicu za novu školsku godinu. Nadamo se da su prebojili sve jedinice! :)

Bravo za vrijedne majstore: Tinu, Mislava, tetu Ružu i Andriju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Jozinović  datum: 5. 9. 2016. 18:53

1. dan školske godine 2016./2017.

Svetom misom u crkvi sv. Klare s početkom u 8.00h obilježen je početak nove školske godine 2016./2017.

Na svetoj misi sudjelovali su učenici, njihovi roditelji i nastavnici te su se svi skupa pomolili za uspješan početak škole.

Nakon mise, učenici su se zaputili u školu, gdje su održana tri sata. Učenicima su podijeljeni kompleti bilježnica i školskog pribora.

U prilogu su fotografije koje je snimila naša foto-skupina.

  :: opširnije :: 


objavio: Dora Rolj Kovačević  datum: 5. 9. 2016. 12:02

KOMPLET BILJEŽNICA - obavijest za roditelje i učenike

Poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će svi učenici naše škole u ponedjeljak 5. rujna 2016., prvog dana nove školske godine, u školi dobiti komplet bilježnica. Bilježnice su poklon Općine Stari Mikanovci i Općine Semeljci kojima se zahvaljujemo u Vaše ime, a svim učenicima želimo puno uspjeha u novoj 2016./2017. školskoj godini.

                                                                                                                                                                                                                               Ravnatelj:

                                              Đuro Škrget, prof. mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 30. 8. 2016. 12:17

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA POMOĆNIKA U NASTAVI

Osnovna škola Stjepana Cvrkovića

Stari Mikanovci

Vladimira Nazora 18a

KLASA: 602-02/16-01/110

URBROJ: 2188-28/16-01

26.8.2016.

Osnovna škola Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13 i 152/14) i sukladno uvjetima projekta „OSIGURAVANJE POMOĆNIKA U NASTAVI UČENICIMA SA TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U VINKOVCIMA“, faza II“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020, objavljuje


NATJEČAJ

za radna mjesta


- pomoćnik/ica u nastavi djeci s teškoćama u razvoju
- 1 izvršitelj, 20 sati tjedno - određeno radno vrijeme za nastavnu godinu 2016./2017.

- 1 izvršitelj, 25 sati tjedno - određeno radno vrijeme za nastavnu godinu 2016./2017.


UVJETI NATJEČAJA:

Uvjeti natječaja: pomoćnik u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju može biti osoba koja ima minimalno srednjoškolsko obrazovanje, protiv te osobe nije pokrenut kazneni postupak sukladno čl.106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Osim navedenih uvjeta kandidati moraju biti: punoljetni, hrvatski državljani, moraju biti zdravstveno sposobni za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se primaju, te imati pisma preporuke. Poželjno je imati osnovnu razinu znanja stranog jezika (engleski, njemački jezik), iskustvo u neposrednom radu s djecom s teškoćama u razvoju; iskustvo u volontiranju. Na natječaj se mogu se prijaviti osobe oba spola.

Uz pisanu prijavu na natječaj je potrebno priložiti: Životopis (vlastoručno potpisan, s navedenim podacima o volontiranju-naziv institucije/udruge/tvrtke gdje je ostvareno volontiranje, iskustvu o radu s djecom i znanju stranog jezika), dokaz o hrvatskom državljanstvu ( preslika važeće osobne iskaznice ili presliku domovnice), dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika svjedodžbe/diplome ili potvrda o stečenoj stručnoj spremi), presliku uvjerenja o nekažnjavanju (ne stariju od 6 mjeseci). Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i na prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, te dokaz da je nezaposlen/a.
 
Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta se podnose u roku osam dana od dana objave natječaja na adresu: Osnovna škola Stjepana Cvrkovića, Stari Mikanovci 32284, Vladimira Nazora 18a  s naznakom „NE OTVARAJ-NATJEČAJ ZA POMOĆNIKE U NASTAVI“. U prijavi obavezno navesti adresu stanovanja, kontakt broj mobitela i elektronsku poštu.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni na jednak način pod jednakim uvjetima.
Natječaj vrijedi od 26.8.2016. do 2.9.2016.

Datum objave: 26.8.2016.

 

                                                                                                                                                                                                       Ravnatelj škole:

                                                                                 Đuro Škrget, prof.mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Jozinović  datum: 26. 8. 2016. 13:45

OBAVIJEST ZA RODITELJE

OBAVIJEST ZA RODITELJE

 

PREUZIMANJE  UDŽBENIKA KOJI SU NARUČENI PREKO „DIDACTE“ IZ SLAVONSKOG BRODA BIT ĆE 30. KOLOVOZA 2016. ISPRED OSNOVNE ŠKOLE STJEPANA CVRKOVIĆA U VREMENU OD 8.30 DO 13.00 SATI.

MOLIM RODITELJE DA DO PREUZIMANJA UDŽBENIKA PODMIRE SVE NEPLAĆENE RATE. IZNOSI DUGOVANJA BIT ĆE OBJAVLJENI NA STRANICAMA ŠKOLE I NA OGLASNOJ PLOČI NA ULAZU U ŠKOLU. PRILIKOM PREUZIMANJA KNJIGA PONESITE DOKAZE O UPLATI.

 

U Starim Mikanovcima 25. kolovoza 2016.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Jozinović  datum: 26. 8. 2016. 09:54

POZIV NA SJEDNICU ŠKOLSKOG ODBORA

Sjednica Školskog odbora

 

Sjednica Školskog odbora održat će se 29. kolovoza 2016. (ponedjeljak) s početkom u 12:00 u prostorijama Škole. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Josipa Jozinović  datum: 26. 8. 2016. 09:52

OBAVIJEST O POČETKU NOVE ŠKOLSKE 2016./2017. GODINE

Dragi učenici, poštovani roditelji!

     Nova školska 2016./2017. godina započet će 5.rujna 2016. godine i trajat će do 15.lipnja 2017. godine.

Kao i proteklih godina u novu školsku godinu uvod će biti Sveta misa i zaziv Duha svetoga u župnoj crkvi sv. Klare,  5.rujna 2016. u 8.00 sati. Svetu misu povodom početka nove školske godine predvodit će naš župnik, velečasni Vlado Karačić.

Molim sve učenike, učitelje kao i roditelje da  sudjeluju u misnom slavlju, a nakon mise svi učenici će se uputiti u školu gdje će za njih biti organizirana nastava. Prvog dana školske godine učenici će imati tri školska sata koja će održati njihovi razrednici.

     Molim roditelje učenika 1. razreda da zajedno s njima prvog dana sudjeluju na nastavi i upoznaju se s novim obvezama koje će imati njihova djeca.

Svim učenicima želim sretan polazak u školu kao i puno uspjeha u radu i usvajanju novih životnih navika i vještina.

 

 

U Starim Mikanovcima 23. kolovoza 2016.             Ravnatelj škole:

                                                                Đuro Škrget, prof. mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 23. 8. 2016. 13:49

Plaćanje prehrane za učenike

Poštovani roditelji!

Ovdje možete vidjeti kako treba ispuniti uplatnicu za plaćanje školske prehrane za vaše dijete.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Karajko  datum: 17. 9. 2014. 10:20
» Arhiva naših vijesti    
 
 

Tražilica

Školski dokumenti

Oglasna ploča

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

 

RADIO  VIDEO  GLAZBA


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Naš zavičaj

Foto galerije


Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 1. 2011.

Ukupno: 177726
Ovaj mjesec: 2258
Ovaj tjedan: 517

 

Trenutno posjetitelja:

preskoči na navigaciju