preskoči na sadržaj
VIJESTI

DODATNE INFORMACIJE ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU - POTPISALI STE PRIJAVNICU - ŠTO SAD?

Dragi roditelji i budući srednjoškolci,

danas ste potpisali prijavnicu i time su za vaše dijete zadovoljeni svi preduvjeti za upis u srednju školu. U četvrtak 13.srpnja 2017. godine (u vrijeme koje će biti objavljeno na stranici www.upisi.hr) objavom konačnih rezultata, saznat ćete u koju je srednju školu primljeno vaše dijete. Ali time ono još uvijek nije upisano u željeno zanimanje. Potrebno je još učiniti sljedeće:

1. UPISNICA U SREDNJU ŠKOLU

Istog dana (13.srpnja) prema uputama na stranici upisa, moći ćete ispisati upisnicu koju ste dužni zajedno s ostalom traženom dokumentacijom odnijeti u srednju školu u koju će vaše dijete biti primljeno. Upisnicu potpisuju učenik i jedan roditelj. Tek kada upisnicu i ostalu potrebnu dokumentaciju predate u srednju školu, vaše će dijete biti upisano.

Ukoliko i nemate nikakve dodatne dokumentacije – upisnicu ste obvezni dostaviti srednjoj školi u kojoj je vaše dijete ostvarilo pravo na upis. U suprotnom - izgubit će pravo upisa.

U slučaju da nemate gdje ispisati upisnicu, možete to učiniti u našoj školi u petak, 14.srpnja 2017.godine u vremenu od 8.00 do 12.00 sati. Molimo vas - ponesite sa sobom CARNET podatke (korisničko ime, lizinku i PIN) jer bez njih ispis upisnice neće biti moguć.

2. LIJEČNIČKE POTVRDE

Uz upisnicu, ovisno o zanimanju koje vaše dijete upisuje, možda ćete u srednju školu trebati dostaviti i odgovarajuću liječničku potvrdu:

- potvrdu obiteljske liječnice izvadit ćete kod svoje liječnice obiteljske medicine kod koje vaše dijete ima otvoren karton,

- potvrdu školske liječnice izvadit ćete na istom mjestu gdje je vaše dijete napravilo liječnički pregled prilikom upisa u prvi razred – Opća bolnica Vinkovci – mala zgrada s bankomatom uz ulaz, prvi kat – javiti se dr.Josipi Banić, dok ćete

- svjedodžbu medicine rada izvaditi od dr.Đure Ambrušića u „Staroj bolnici“ na prvom katu (Ulica kralja Zvonimira 53, Vinkovci). Svjedodžba medicine rada plaća se oko 200,00 kn. Ujedno je uvjet za sklapanje ugovora o naukovanju.

3. UGOVOR O NAUKOVANJU

Ukoliko se vaše dijete upisuje u obrtničko zanimanje, morat će srednjoj školi dostaviti i ugovor o naukovanju.

Ukoliko to već niste učinili, na stranici srednje škole u koju se upisuje vaše dijete ili stranici Hrvatske obrtničke komore (http://www.hok.hr/obrazovanje/mjesta_za_naukovanje_praksu), moći ćete pronaći obrtnike koji primanju naučnike za određeno zanimanje. Javite se odabranom obrtniku, provjerite ima li slobodnih mjesta, dogovorite se oko detalja i sklopite ugovor o naukovanju koji ćete potom zajedno s ostalom dokumentacijom dostaviti srednjoj školi u koju je primljeno vaše dijete.

4. DODATNI BODOVI

Ukoliko je vaše dijete ostvarilo pravo na dodatne bodove prema nekom od kriterija (oboje roditelja je dugotrajno nezaposleno, smrt jednog roditelja, dugotrajna bolest roditelja…) dokumentaciji koju predajete u srednjoj školi, prilažete i original dokument na temelju kojeg ostvarujete pravo na dodatni bod.

Svu dokumentaciju potrebno je dostaviti najkasnije do 19.srpnja 2017. u srednju školu u kojoj je vaše dijete ostvarilo pravo na upis. Na Internet stranici srednje škole u koju upisujete dijete, provjerite vrijeme u koje će povjerenstvo za upis dotične srednje škole zaprimati dokumentaciju.

U slučaju još nekih nedoumica javite se razrednicama ili pedagoginji.

 

Želimo Vam upis u željeno zanimanje i

mnogo uspjeha u nastavku školovanja!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: LIDIJA KUNIĆ   datum: 11. 7. 2017. 

Tražilica

Školski dokumenti

Oglasna ploča

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

 

RADIO  VIDEO  GLAZBA


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Naš zavičaj

Foto galerije


Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 1. 2011.

Ukupno: 208426
Ovaj mjesec: 1663

 

Trenutno posjetitelja:

preskoči na navigaciju